fbpx

Colingua aan het woord!

Persbericht – 25 mei 2020

 

COLINGUA past zijn simultane tolkdiensten aan en helpt u verder met uw meertalige videoconferenties.

COVID-19 heeft een grote invloed op de werkwijze van de internationale klanten van COLINGUA. Fysiek vergaderen is momenteel even in de koelkast gezet. COLINGUA biedt zijn klanten een helpende hand door oplossingen voor simultaantolken op afstand aan te bieden. Op die manier kunnen klanten hun virtuele vergaderingen in meerdere talen organiseren.
V. Heeft de crisis ook op uw sector een impact gehad?
A. De impact was enorm. Enkele dagen voor de sluiting van de grenzen is de sector volledig tot stilstand gekomen. We verloren 95% van onze activiteiten die hoofdzakelijk verbonden zijn aan de evenementensector.

V. Er is een wereld van videconferentieplatformen voor ons opengegaan.
A. Klopt, bedrijven hebben inderdaad geleerd om op afstand te communiceren dankzij verschillende videoconferentietools zoals Cisco WebEx, Microsoft Teams en zelfs Zoom. Het probleem voor onze klanten is het feit dat die platformen niet ontworpen zijn voor vergaderingen in meerdere talen.

V. Wat is de oplossing?
A. COLINGUA biedt een oplossing voor simultaantolken op afstand. Ons aanbod omvat een tolksysteem met meerdere kanalen (Engels, Frans, Spaans, Nederlands, Duits, …), videostreaming, het delen van documenten, een stemmingssysteem, …

V. Uw klanten moeten dus leren om een nieuw systeem te gebruiken?
A. Niet noodzakelijk. Onze oplossing is compatibel met de meest gebruikte videoconferentieplatformen zoals Cisco WebEx, GoToMeeting, Microsoft Teams … We beschikken ook over een applicatie waarmee u onze tolken op uw smartphone kunt horen.

V. Is online tolken de toekomst voor uw beroep?
A. Simultaantolken op afstand is een alternatief voor het tolkwerk op locatie. De technologie is een volwaardig alternatief tijdens de COVID-19-crisis. Enkele van onze internationale klanten moeten vergaderen om hun projecten verder te kunnen zetten. Onze conferentietolken hebben een snelle en kwalitatieve oplossing kunnen bieden. Onze online oplossing biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten die misschien wat terughoudend zijn om het vliegtuig te nemen voor een fysieke vergadering. Voortaan kunnen ze hun vergadering in meerdere talen vanop hun kantoor houden. We zijn er echter van overtuigd dat vergaderingen op locatie nog steeds nodig zullen zijn.

Alle recente projecten bekijken