fbpx

Onze sociale verantwoordelijkheid

De vertalers en tolken van Colingua Vertalingen zijn gebeten door de sportmicrobe. Hun kennis en talent vormen de winnende combinatie voor een groot deel van onze klanten. We geven organisatoren van sportevenementen voor kinderen en jongeren dan ook graag een duwtje in de rug. Hieronder vindt u alvast een aantal voorbeelden.

Onze activiteiten beperken zich echter niet tot de sportsector. Samen met de Universiteit van Luik (departement Vertalen en Tolken) dragen ook ons steentje bij aan de inzamelacties van Télévie (de Waalse tegenhanger van ‘Music For Life’). Colingua steunt de vertalers die voor het goede doel deelnemen aan de 24h Vélo.

Tijdens de COVID-19-crisis heeft Colingua, samen met communicatiebureau Globule Bleu, de campagne Blijfthuis.be gelanceerd om het ziekenhuispersoneel een hart onder de riem te steken.

ONZE MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

Bulldogs – Ice Hockey Club

Is het niet normaal om je buren te steunen? Het ijshockeyteam Bulldogs Luik speelt op enkele honderden meters van ons vertaalbureau in Luik. De relatie gaat verder dan die van goede buren, en daarom heeft ons bedrijf besloten om deze club (waar men voor alle leeftijdscategorieën terecht kan) ondersteuning te bieden. IJshockey is namelijk een sport die nog ondergewaardeerd wordt in België en die bovendien berust op waarden waarin wij ons erg kunnen vinden: respect, zelfcontrole en een nooit aflatende inzet.

Steun de Bulldogs: http://www.bulldogs-hockey.be

Royal Romsée Cycliste

Sinds de oprichting van ons vertaal- en tolkbureau in 2000 steunen we de Royal Romsée Cycliste. Die club van wielerorganisatoren werd in 1949 in de regio van Luik opgericht om wielerwedstrijden in het dorpje Romsée te organiseren. De belangrijkste wedstrijd is ‘Romsée Stavelot Romsée’, een 1.12 UCI-wedstrijd van 170 km die nieuwelingen een pittig parcours voorschotelt.

Ons bedrijf steunt ook wedstrijden voor jonge wielrenners en wielrensters die in hetzelfde weekend door de Romsée Cycliste georganiseerd worden.

Ons vertaalbureau doet meer dan financiële sponsoring, het steunt de club door de volgende diensten gratis aan te bieden:

  • hosting van de website van e vier wedstrijden
  • inschrijving van de internationale teams
  • onthaal van de internationale teams op de dag van de wedstrijd
  • digitale communicatie rond de wedstrijden
  • Live berichtgeving van de wedstrijden op sociale netwerken

Ontdek de Royal Romsée Cycliste: www.romsee-cycliste.be

Les Printanières liégeoises

Deze vzw kan sinds de oprichting ervan in 2015 rekenen op de onvoorwaardelijke steun van onze vertalers en tolken.

België is een wielerland. Toch moeten we vaststellen dat er steeds minder koersen voor jongeren zijn. De vzw Les Printanières liégeoises is bijgevolg de uitdaging aangegaan om nieuwe wedstrijden in het leven te roepen waar de toekomstige Philippe Gilberts en Tom Boonens hun hart kunnen ophalen.

De bestuurders van ons vertaal- en tolkbureau zijn niet onverschillig gebleven voor de argumenten van de stichters van de vereniging en hebben besloten om volledige steun, zowel op financieel als op HR-vlak, te verlenen aan de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij “Les Printanières”.

Ontdek de vzw Les Printanières liégeoises: www.LesPrintanieresLiegeoises.be

Logo du Télévie

Colingua toont jaarlijks zijn goed hart

Sponsoring van de actie Télévie, die georganiseerd wordt door de afdeling “Vertalen” van de faculteit Letteren & Wijsbegeerte van de Universiteit Luik

Steun aan dit initiatief is in de ogen van onze bestuurders van fundamenteel belang. De bijdrage van de vertalers en tolken van Colingua Vertalingen neemt twee vormen aan: financiële sponsoring van de fietsactie die georganiseerd wordt door de afdeling vertalen en tolken van de Universiteit Luik en daarnaast een bijdrage van een van onze bestuursters die de koersbroek aangetrokken heeft om op de fiets fondsen te werven tijdens de 24 uur in de Médiacité van Luik.

Steun Télévie: http://www.televie.be