fbpx

Tolkenkoffer

Het is best mogelijk dat er niet altijd een tolkencabine beschikbaar is of dat onze klanten een simultaanvertaling nodig hebben tijdens een werfbezoek of een afspraak met een buitenlandse delegatie. In dat geval gebruiken onze tolken een mobiele Sennheiser-koffer die in de vaaktaal ook wel “bidule“, “Infoport-koffer” of “tolkenkoffer” wordt genoemd. Het systeem wordt onder meer gebruikt door toeristische gidsen, vandaar dat u de term “tourguide” ook weleens zult zien opduiken.

Voordelen van de tolkenkoffer

1. In een tolkenkoffer zitten 20 koptelefoons en 1 microfoon.

2. De bidule werkt zonder de koffer omdat de ontvangers het signaal van de microfoon meteen opvangen. De koffer dient om de apparatuur mee te nemen en op te laden.

3. De batterijen van de koptelefoons (ook wel “ontvangers”) gaan ongeveer acht uur mee, afhankelijk van de omstandigheden waarin ze gebruikt worden.

4. Het duurt twee minuten om de Infoport-koffer operationeel te maken. De tolk moet enkel zijn microfoon aanzetten en de koptelefoons uitdelen.

5. Dit draadloze koptelefoonsysteem zorgt ervoor dat de tolk vrij kan bewegen tijdens het simultaantolken.

6. Simultaantolken met een Infoport-koffer is een uitstekende optie voor het bezoek aan werven, musea, …

7. Als er in een zaal geen ruimte is voor een tolkencabine kunnen onze conferentietolken het systeem ook gebruiken voor een “simultaanvertaling” aan een kleine groep mensen, bijvoorbeeld tijdens een vergadering met experten of een zakelijke meeting.

Beperkingen van de bidule

De tolken zitten niet afgezonderd in een tolkencabine.

1. De klant kan vrij bewegen maar de tolk moet steeds in de buurt van de spreker blijven om hem goed te kunnen horen. De tolk zit immers niet afgezonderd in een tolkencabine. Deze vorm van mobiel tolken vraagt wel enige medewerking van de deelnemers. In een zaal waar te veel lawaai is, kan de tolk de spreker moeilijk horen en dus minder goed “vertalen”.

2. Er kunnen maximaal twee talen gesproken worden: die van de spreker en die van de tolk. Stel u eens voor welke chaos er zou ontstaan wanneer verschillende tolken op het zelfde moment als de spreker zouden praten …

 

Contact