fbpx

De verschillende platformen

De juiste applicatie voor uw videoconferentie kiezen is cruciaal om van uw evenement een succes te maken. We begeleiden u graag om uw evenement met online tolken zo goed mogelijk te organiseren.

 


Een videoconferentieplatform en tolkplatform zijn niet hetzelfde!

  • U kent ongetwijfeld de belangrijkste videoconferentieplatformen, zoals Google MeetGoToMeeting, enz. Met die tools kunt u perfect virtuele vergaderingen organiseren. Het nadeel is echter wel dat ze geen geïntegreerd tolksysteem hebben.
  • Tools zoals Interactio, VoiceBoxer of Kudo zijn dan weer tolkplatformen. Die tools zijn niet echt bekend bij het grote publiek maar kunnen zeer nuttig zijn in bepaalde gevallen. Ze geven tolken de mogelijkheid om simultaantolken op afstand in verschillende talen aan te bieden. Deze tools zijn echter minder gebruiksvriendelijk en ook niet meteen de goedkoopste oplossing.
  • En wat is de positie van ZOOM in het hele verhaal? ZOOM is een videoconferentieoplossing die online tolken mogelijk maakt. Het platform combineert het gebruiksgemak van een traditionele videoconferentieapplicatie combineert met de mogelijkheid om via verschillende kanalen naar de tolken te luisteren. Zoom is een betaalbare en waarschijnlijk beste oplossing die er vandaag op de markt te vinden. We hebben al Zoom-webinars in meer dan tien talen georganiseerd en onze klanten waren unaniem positief.
  • Cisco Webex werkt op een gelijkaardige manier als Zoom en beschikt eveneens over tolkkanalen. De applicatie is gekend voor zijn uiterst hoge veiligheidsniveau en wordt vooral gebruikt in sectoren waar ‘gevoelige informatie’ gebruikt wordt. WebEx is echter minder flexibel en minder gebruiksvriendelijk dan Zoom. Onze tolken gebruiken regelmatig Webex en de reacties van onze klanten zijn positief.
  • Microsoft Teams heeft eind 2022 een update gekregen met de toevoeging van tolkkanalen. Het tolksysteem van Teams blijft echter vrij beperkt en is nog niet geschikt om in optimale omstandigheden te werken.

Neem contact met ons op zodat we samen met u kunnen bepalen wat u nodig hebt. We begeleiden u graag bij uw technische keuzes.

Virtuele vergaderingen of conferenties met Colingua
Colingua - Simultaan vertaalwerk